Kerst in de Trappistenstraat

Het initiatief om samen de kerstversieringen aan te brengen komt van twee bewoners, Ricky en Johanna. Anderhalf jaar nadat ze in de nieuwbouw gingen wonen vertellen ze dat de bewoners elkaar steeds beter leren kennen. "Het is erg gezellig samen. De eerste tijd was iedereen druk met uitpakken en inrichten, maar nu merk je dat er steeds meer onderlinge contacten zijn. Even een praatje maken of samen een kopje koffie drinken. We lopen de deur niet plat bij elkaar, maar het is fijn om te weten dat je altijd bij iemand terecht kunt."  

Kerstboom op elke verdieping
"Het leek ons leuk om op elke verdieping een kerstboom te plaatsen. Casade heeft de bomen en de verlichting beschikbaar gesteld. De bewoners reageerden enthousiast en kwamen met allerlei spullen om samen de bomen te versieren. Iedereen had nog wel iets in de kast liggen wat we konden gebruiken."

Kerstborrel
Vanwege corona kan de kerstborrel die de dames wilden organiseren helaas niet doorgaan. "Heel jammer want van de 35 bewoners gaven er 28 aan dat ze hierbij aanwezig wilden zijn", zegt Ricky. Johanna vult aan: "Dus hebben we iets anders bedacht; Ricky en ik hebben een leuk pakketje gemaakt, een lichtje met een kaartje en een mooi gedicht erbij. Deze hebben we persoonlijk bij de bewoners afgegeven. Zo heb je toch weer even contact met elkaar. Een andere buurvrouw hoorde hiervan en heeft spontaan een doosje met wat lekkers erin gemaakt wat we aan het pakket konden toevoegen." 

Wensboom
Bij de entrée van het gebouw staat een boom waar iedereen een wens kan achterlaten. Ricky: "Zo hoef je niet bij iedereen een kaart in de brievenbus te stoppen, maar kun je met één kaart meteen iedereen fijne feestdagen wensen." 

Koffiemiddag
Zodra het kan, willen Ricky en Johanna een koffiemiddag voor de bewoners organiseren. Johanna vertelt: "Als we de taken verdelen, en iedereen levert een kleine financiële bijdrage, dan moet dat prima kunnen. Een aantal mensen zorgt voor de koffie, anderen bakken een taart of koekjes. Leuk om te doen, en goed voor de saamhorigheid in het complex." Ricky: "We wilden afgelopen jaar eigenlijk tijdens Burendag iets organiseren, maar dat kon toen helaas niet doorgaan. We hopen dat het in het nieuwe jaar wel mogelijk is, en dan gaan we zeker iets leuks doen!"