Samenwerken met bewonerscommissies

Ze doen allerlei extra's voor de bewoners. Je kunt daarbij denken aan een keer extra vegen, tuinonderhoud, sneeuw ruimen enzovoort. Maar bijvoorbeeld ook een kaartje bij jubilea, ziekenhuisopname, kerstversiering en activiteiten. Deze mensen zijn goud waard!!
 

Geen individuele zaken
De wijkbeheerders Bjorn van den Boer en Jurgen van Doorn en consulent Marjo Eshuis hebben regelmatig contact met hen. "De afspraak is dat we geen individuele zaken bespreken. Die kan de bewoner zelf aankaarten bij Casade. We bespreken wel complexbrede zaken zoals schoonmaak, servicekosten, veiligheid, verbetering voor het gebouw en de samenwerking met Casade. Wij vinden het belangrijk om deze mensen te ondersteunen en stellen hiervoor ook een budget beschikbaar."

Win-win
In het woongebouw Rosa da Lima aan de Parkstraat hebben we de afvalverwijdering in nauw overleg met de bewonerscommissie en gemeente geregeld. Daardoor is dit proces goed verlopen. Zonder de commissie hadden we hier veel langer over gedaan. De commissie kent de bewoners en weet goed wat de bewoners belangrijk vinden.

In de Westwand is een binnentuin. De bewonerscommissie heeft ervoor gekozen het onderhoud hiervan zelf te doen. Daardoor hoeven de bewoners geen servicekosten voor het tuinonderhoud te betalen. 

Samen werken we aan de leefbaarheid!