Zero-tolerance bij hennep en drugs

Casade hanteert een ZERO-TOLERANCE beleid bij aantreffen van een hennepkwekerij of het aantreffen van een handelshoeveelheid drugs. Veel huurders weten niet wat de gevolgen zijn van het kweken van hennep of het in bezit hebben van drugs in de woning. Hieronder leest u waarom u er nooit aan moet beginnen!

Hennepkwekerij
Als er een hennepkwekerij (in werking of niet) wordt aangetroffen of de huurder heeft materialen om hennep te kweken in huis, dan vragen wij de rechter om de huurder uit de woning te zetten. De huurovereenkomst wordt dan ontbonden. De huurder moet vervolgens alle juridische- en ontruimingskosten betalen. Dit zijn vaak hoge bedragen. Bovendien past de gemeente waar de huurder woont de Damocleswet toe. Hieronder leest u wat dit betekent.

Damocleswet
De gemeente sluit de woning af voor een periode van drie, zes of twaalf maanden. Op dat moment kunnen wij de huurovereenkomst buitengerechtelijk ontbinden. Met andere woorden: U bent uw woning kwijt! Maar dat is nog niet alles:

  • U komt niet meer in aanmerking voor een huurwoning van Casade voor een periode van twee jaar na het aantreffen van de hennepkwekerij.
  • Wilt u bij een andere verhuurder huren, dan melden wij in een verhuurdersverklaring de reden waarom de huurovereenkomst bij ons is beëindigd.
  • Is er schade aan de woning door illegale praktijken? Dan betaalt u de kosten voor het herstel.

Drugs
Ook bij het aantreffen van drugs* in de woning (meer dan 0,5 gram!) ontbinden wij de huurovereenkomst en past de Gemeente de Damocleswet toe.

Hoofdhuurder aansprakelijk
Wij vinden het belangrijk u goed te informeren over de gevolgen van het kweken van hennep of het in bezig hebben van drugs. We horen maar al te vaak: “Ik wist het niet”, “Ik heb de kwekerij niet aangelegd” of “Ik wist niet dat mijn kind drugs in zijn broek/jas had.”

Als huurder bent u aansprakelijk voor wat er in huis aangetroffen wordt. Staat u met uw partner op het huurcontract dan bent u beiden verantwoordelijk. Ook voor acties of daden van andere familieleden of kennissen bent u als hoofdhuurder verantwoordelijk. Dit is in het huurrecht vastgelegd en staat los van het strafrecht.

Met één gram drugs zet u uw woonplezier op het spel!
U ziet, zelfs met één gram drugs riskeert u dat uw huurovereenkomst wordt ontbonden. Denk dus na en begin er niet aan!

Meld Misdaad Anoniem
Een hennepkwekerij in uw buurt vergroot het risico op brand, kortsluiting, stankoverlast, lekkages en criminaliteit. Denkt u dat er in uw buurt hennep wordt gekweekt? Geef het door aan de politie via 0900 - 8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

 *voorbeelden van drugs:  heroine, cocaine, XTC, GHB, hennep, cannabis.