Bloemenoordflats

We onderzochten de appartementen in zes woongebouwen aan de Valeriaanstraat, Esdoornstraat, het Larixplein en Distelplein. Door technische beperkingen kunnen we de woningen helaas niet aanpassen naar de wensen van bewoners en de eisen van de toekomst. Daarom gaan we de komende jaren de zes flats slopen en op die plek nieuwe appartementen bouwen. Bewoners kunnen erop rekenen dat we hen op een zorgvuldige manier ondersteunen om goed te kunnen blijven wonen.

Nieuwbouw
We maakten het zogenoemd stedenbouwkundig plan samen met bewoners, omwonenden, gemeente en architect. Ook het ontwerp van de gebouwen en de appartementen is klaar. De nieuwe namen voor de twee locaties zijn Salviapark en Magnoliapark. De appartementen van Salviapark komen op de plek van Distel I, II en Valeriaan. De appartementen van Magnoliapark komen op de plek van Larix I, II en Esdoorn.
Dit zijn de kenmerken van de nieuwe appartementen:

  • 250 appartementen
  • Betaalbaar (bijna allemaal onder de huurtoeslaggrens)
  • Voldoen aan duurzaamheidseisen
  • Geschikt voor langer zelfstandig wonen
  • Diverse plattegronden en groottes

De ontwerpen

Wat komt er allemaal kijken bij een slooptraject?
In deze video leggen Anouk en Robert het uit.

Uw aanspreekpunt
Necla Cakir (consulent) en Nadia Visser (wijkbeheerder) zijn uw directe aanspreekpunten. Neem contact met hen op via n.cakir@casade.nl of n.visser@casade.nl. Of bel gratis 0800 55 222 22. U kunt uw vraag ook stellen via Facebook

Informatiepunt: Esdoornstraat 8
Op twee vaste momenten in de week bent u zonder afspraak welkom in ons informatiepunt Esdoornstraat 8. We beantwoorden graag uw vragen of helpen u bij het reageren op ons woningaanbod. Loop gerust binnen op:

  • dinsdag tussen 16.00 en 17.30 uur
  • donderdag tussen 10.00 en 11.30 uur

Antwoord op vragen
We vinden het belangrijk om te weten wat er speelt onder de bewoners van de Bloemenoordflats. We spreken hen in de wijk, aan de telefoon en tijdens huisbezoeken. Zij ontvangen regelmatig een nieuwsbrief, waarin we vragen beantwoorden en ontwikkelingen delen. Tussentijds houden we u via deze website op de hoogte: we beantwoorden de belangrijkste vragen die we krijgen in Vraag & antwoord.

Gestart met sloop
Donderdag 18 juni 2020 zijn we gestart met de machinale sloop van de eerste Bloemenoordflat: Valeriaan. Op deze beelden ziet u hoe dat ging: