Huurtoeslag

Is de huur die u betaalt te hoog in verhouding tot uw inkomen? Dan komt u misschien in aanmerking voor huurtoeslag. U vraagt huurtoeslag aan bij de Belastingdienst.

Veel gevraagd over Huurtoeslag

Kan ik huurtoeslag krijgen?

Wilt u weten of u recht heeft op huurtoeslag? Maak dan u een proefberekening op http://www.belastingdienst.nl/toeslagen. Voor vragen of advies belt u met de Belastingtelefoon: 0800 0543.

Hoe vraag ik huurtoeslag aan?

Huurtoeslag vraagt u aan via de site van de belastingdienst http://www.belastingdienst.nl/toeslagen. Heeft u vragen of advies nodig, bel dan de Belastingtelefoon 0800 0543 (gratis). Houd uw burgerservicenummer bij de hand. Dit nummer staat op uw paspoort, loonstrook en rijbewijs.

Hoe geef ik wijzigingen door die belangrijk zijn voor de huurtoeslag?

Zijn er wijzigingen in de samenstelling van uw gezin? Of verandert uw inkomen of dat van een medebewoner? Geef dit dan zo snel mogelijk door via http://www.belastingdienst.nl/toeslagen. U kunt ook bellen met de Belastingtelefoon 0800 0543. Houd uw burgerservicenummer bij de hand. Dit nummer staat op uw paspoort, loonstrook en rijbewijs.

Hoe ontvang ik huurtoeslag?

Huurtoeslag wordt door de Belastingdienst rechtstreeks aan u uitbetaald. U ontvangt het bedrag op uw eigen rekening.

Kan ik hulp krijgen bij het aanvragen van huurtoeslag?

Ja, neem hiervoor contact op met de Belastingtelefoon: 0800 0543. Voor meer informatie kunt u ook kijken op http://www.belastingdienst.nl/toeslagen. Hier kunt u ook een proefberekening maken.

De huur van mijn woning is verhoogd door een woningverbetering. Hoe wordt de huurtoeslag aangepast?

Als u de nieuwe huurprijs via http://www.belastingdienst.nl/toeslagen doorgeeft, wordt de huurtoeslag aangepast. U kunt ook bellen met de Belastingtelefoon 0800 0543. Houd uw burgerservicenummer bij de hand. Dit nummer staat op uw paspoort, loonstrook en rijbewijs.

Kan ik huurtoeslag over 2020 nog aanvragen?

Ja, dat kan! Tot 1 september 2021 kunt u nog huurtoeslag aanvragen over 2020. Voor meer info kijkt u op toeslagen.nl