Voorkom inbraak!

Maak uw huis inbraakproof met deze simpele tips voor inbraakpreventie!

In uw huis
Of u nu snel even naar de winkel gaat, of een hele dag doorbrengt met familie of vrienden: zorg er altijd voor dat ramen en deuren op slot zijn als u weggaat.

 • Leg geen sleutels of kostbare voorwerpen– zoals een tablet of een laptop – in het zicht van voorbijgangers. Zo maakt u het alleen maar aantrekkelijk om in te breken.
 • Heeft u een alarm? Hang dit op een zichtbare plaats, dat schrikt in heel wat gevallen af!
 • Heeft u een aparte brievenbus? Goed! Want een deur waar een brievenbus in zit, daar worden inbrekers blij van. Ze kunnen dan namelijk proberen om via de brievenbus het slot open te hengelen. Er zijn speciale brievenbusbeveiligingen te koop. Daardoor heeft u geen last meer van tocht, maar ook dat hengelen wordt een stuk lastiger.
 • Gaat u een paar dagen weg? Zorg dan dat uw huis er bewoond uitziet. Vraag buren of ze de gordijnen 's avonds dicht te doen en 's morgens weer open. Kies eventueel voor tijdschakelaars of slimme stopcontacten, zodat 's avonds af en toe het licht in huis brandt.
 • De sleutels aan de binnenkant van de deur laten zitten? Geen goed idee! Inbrekers hoeven maar één raam in te slaan en ze zijn binnen.

Om uw huis
Dieven geven de hoop op als ze niet binnen drie minuten in uw huis staan. Met een paar tips maakt u ze het een stuk moeilijker.

 • Een buitenlicht met bewegingssensor aan de voorkant van uw huis, schrikt dieven meteen af. Bovendien worden inbrekers op die manier veel sneller opgemerkt door buren of toevallige voorbijgangers. Aan de achterkant van uw huis heeft zo'n licht minder nut, omdat de sociale controle daar minder is.
 • Zet geen hoge hagen of dikke struiken voor uw woning. Als uw huis verstopt zit achter het groen, is het voor uw buren moeilijker om een oogje in het zeil te houden.
 • Laat u af en toe een ladder of tuingereedschap slingeren? Ruim dat op. Rondslingerend materiaal helpt inbrekers om nóg sneller binnen te komen. 

Op straat
Er is geen betere beveiliging tegen diefstallen dan sociale controle.
Drie tips
om uw buurt optimaal te beschermen.

 • Maak een groep via Facebook of WhatsApp aan met alle mensen uit de buurt. Zo kunt u elkaar makkelijk op de hoogte houden als er iets verdachts gebeurt.
 • Sla alarm als u iets verdachts ziet, ook al bent u helemaal niet zeker. Neem contact op met de politie en vraag hulp aan buren of voorbijgangers.
 • Als er iemand aan de deur staat die graag wil binnenkomen, check dan of zijn smoesje wel écht klopt. Wil iemand uw gas- of watermeter controleren? Dan moet hij of zij een legitimatiebewijs kunnen laten zien om aan te tonen dat hij geen bedrieger is. Dat geldt ook voor mensen die namens Casade komen. Meestal krijgt u van ons bericht als er namens ons iemand bij u in huis moet zijn. Vertrouwt u het niet? Bel ons dan gerust!

Bron: Kieskeurig.nl