Hennep? Einde huurovereenkomst!

Wij willen dat u fijn woont in een veilige omgeving. Het kweken van wiet/hennep hoort daar niet bij. Dat geldt ook voor de aanwezigheid van lachgas in huis. Wij hebben daarom een zero tolerance beleid.

Veel gevraagd over Hennep? Einde huurovereenkomst!

Wat gebeurt er als jullie hennepkweek bij een huurder thuis ontdekken?

Algemeen

Als wij hennepkweek of een ander type productie van (soft-)drugs ontdekken, krijgt de huurder de mogelijkheid vrijwillig het huurcontract op te zeggen. Het kan daarom voorkomen dat u de huurder nog in de woning ziet omdat de woning niet direct wordt ontruimd.

Zegt de huurder de huurovereenkomst niet vrijwillig op? Dan vragen wij de rechter om de huurovereenkomst te beëindigen en de woning te ontruimen. De rechter wijst dit vonnis meestal toe. Als het vonnis is uitgesproken, informeren wij de omwonenden over de situatie. De kosten voor de rechtszaak en de schade aan de woning zijn voor rekening van de huurder. Een veroordeelde huurder komt twee jaar niet meer in aanmerking voor een andere woning. 

Ik vermoed dat er in de buurt een hennepkwekerij zit. Wat moet ik doen?

Algemeen

Meld dit bij de politie of Casade. Liever anoniem? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000.

Het kweken of bewerken van hennep is verboden in onze huurwoningen. Wij hanteren een zero tolerance beleid. Dat wil zeggen dat we direct overgaan tot ontbinding van de huurovereenkomst en ontruiming van de woning als we hennep of andere drugs in een woning vinden.

Wat gebeurt er als jullie drugshandel ontdekken?

Algemeen

Wij hebben een zero tolerance beleid. Als we hennep of andere drugs in ee woning vinden starten wij altijd een gerechtelijke procedure. De huurder krijgt de mogelijkheid om zelf de huurovereenkomst op te zeggen. Doet de huurder dat niet, dan vragen we de rechter om de huurovereenkomst te ontbinden en de woning te ontruimen. De kosten hiervan moet de huurder betalen. Als de rechter een vonnis heeft uitgesproken informeren wij de omwonenden over de situatie. 

Opiumwet
Lachgas wordt steeds meer in en rondom woningen verhandeld en gebruikt. Het is een sterk oxiderend product, opslag kan echt gevaarlijk zijn. Er zijn té veel ongelukken gebeurd met lachgas. Daarom brengt de overheid lachgas onder de werking van de Opiumwet. Daarmee is het binnenkort ook strafrechtelijk verboden om in woningen lachgas te hebben, er in te handelen of te gebruiken. 

Melden
Vermoedt u handel in, gebruik van en/of opslag van lachgas in een van onze woningen? Meld ons dit dan zo snel mogelijk! Als u hier overlast van heeft, meld dit dan ook bij de politie. U kunt ook een melding doen via Meld Misdaad Anoniem.

Ga niet zelf op onderzoek uit.

Wat gebeurt er als jullie handel in, gebruik van en/of opslag van lachgas ontdekken?

Algemeen

Wij hebben een zero tolerance beleid. Bij ontdekking van lachgas of andere drugs starten wij altijd een gerechtelijke procedure. De huurder krijgt de kans om zelf de huurovereenkomst te opzeggen. Doet de huurder dat niet, dan vragen we de rechter om de huurovereenkomst te ontbinden en de woning te ontruimen. De kosten hiervan moet de huurder betalen. Als de rechter een vonnis heeft uitgesproken informeren wij de omwonenden over de situatie.

Opiumwet
Lachgas wordt steeds meer in en rondom woningen verhandeld en gebruikt. Het is een sterk oxiderend product. Opslag kan echt gevaarlijk zijn. Er zijn té veel ongelukken gebeurd met lachgas. Daarom brengt de overheid lachgas onder de werking van de Opiumwet. Daarmee is het binnenkort ook strafrechtelijk verboden om in woningen lachgas aanwezig te hebben, er in te handelen of te gebruiken. 

Melden
Vermoedt u handel in, gebruik van en/of opslag van lachgas in een van onze woningen? Meld ons dit dan zo snel mogelijk! Als u hier overlast van heeft, meld dit dan ook bij de politie.