Huurcommissie

Bent u het niet met ons eens over uw huurprijs, de servicekosten of het onderhoud van uw huis? Komen we er samen niet uit? Dan kunt u de Huurcommissie inschakelen om een uitspraak te doen over uw probleem.

Veel gevraagd over Huurcommissie

Met welke klachten kan ik terecht bij de Huurcommissie?

Bent u het niet eens met de huurprijs, servicekosten of kosten voor gas, water en elektriciteit? En komt u er samen met Casade niet uit? Dan kunt u de Huurcommissie inschakelen om een uitspraak te doen. Aan het indienen van een klacht zijn kosten verbonden. De uitspraak van de Huurcommissie is bindend.

Als u een woning heeft boven de huurtoeslaggrens dan wordt een klacht over huurprijs en/of servicekosten behandeld door de kantonrechter.

Op de website van de https://www.huurcommissie.nl/ vindt u alle informatie.

Ik heb een vrije huursector (geliberaliseerde) woning. Kan ik dan ook bij de Huurcommissie terecht?

De Huurcommissie kan alleen in de eerste 6 maanden van uw huurcontract de huurprijs en de onderhoudsstaat van de woning voor u controleren. Dit heet een toets aanvangshuurprijs. Daarnaast kunt u bij de huurcommissie terecht als u en uw verhuurders daar afspraken over hebben gemaakt. Meer informatie vindt u op de website van de https://www.huurcommissie.nl/.